20 november 2003

Hallo Nederland,

We hadden al een hele mail getypt in Kuala Lumpur maar daar deed het internet het niet, vandaar nu een mailtje van uit Australie.
Eerst de reis: De reis verliep erg goed, allen Wouter had af en toe wat probleempjes, ten eerste had hij zijn hele toilettas inclusief messenset in zijn handbaggage laten zitten. De messenset betrof een mes en vork, een aardappelschilmesje, een opinelmes en een scheerset. Alles mocht hij inlevern behalve zijn scheermesset. Vervolgens had hij nog wat problemen Maleisie in te komen, snappen jullie dat nou? Verder ging alles zoals gezegd perfect.

Kuala Lumpur was erg indrukwekkend, we moesten even wennen aan de warmte en de opdringerigheid van de mensen daar die ons behalve horloges, zonnebrillen en petten ook "beautiful young ladies" aanboden. Het hotel was supersjiek, we konden een potje bowlen, eten en naar verschillende pubs. In de Indian pub begonnen we onze eerste avond van onze reis gelijk goed. We waren de eerste westersen daar en dat moest gevierd worden: gratis Heineken en Wico!! Iets teruggeven mocht niet, als wij het maar naar onze zin hadden. De eerste dag zijn we na goed uitgeslapen te zijn naar de chinese markt geweest, hier hebben Pieter, Teun en Mart "Roli", "Frankie" en "James" gekocht; een Rolex een Frank Muller en een Omega James Bond horloge. Allemaal natuurlijk kei nep en spotgoedkoop.
De tweede en laatste dag hebben we een toer door Kuala Lumpur gemaakt met een bus, wonderbaarlijk genoeg zonder Chinezen en Japanners! We hebben de twintowers gezien en het koninklijk paleis waar wij uiteindelijk meer gefotografeerd werden als enige blanken daar dan het paleis en de wachters zelf. Zelfs de wachters konden het niet weerstaan evn naar ons te lachen en stiekem te vragen waar we vandaan kwamen. Heel apart man! Het hoogtepunt was nog wel de nationale moskee. Niet dat de moskee zelf zo mooi was maar de gewaden die we aankregen: SCHITTEREND!! wacht maar tot jullie die foto's zien.

De volgende dag vroeg op en naar Ozzy toe. In het vliegtuig omringd door een roedel kleine irritante chineesjes met een leraar die een baard uit een moedervlek had hangen waar je akelig van wordt (Pappa Karel die chinezen blijven lachen jonge!). In Ozzy stond Sjaak ons op te wachten en heeft gelijk een krat bier voor ons gehaald. Hij had zoals we van hem gewend zijn weer alles perfect vor ons geregeld. Goed bezig Sharky! Het weer was slecht en iedereen was moe. Nu is lekker en zijn we weer fit. Jullie horen binnenkort wel weer wat van ons,

Groetjes van de boys!