6 december 2003

Hallo Nederland,

Zoals beloofd hier weer een nieuw e-mailtje van de boys. We zijn ondertussen even tussenuit geweest naar Rottnest Island. Dit eiland dankt zijn naam aan een Nederlander "de Vlamingh", die het heel lang geleden ontdekte. Hij zag er allemaal ratten en noemde het eilnd dus rattennest zoals het nog steeds heet. De ratten bleken alleen geen ratten te zijn maar kleine wallabies, quokkers genaamd. Het stikt er echt van op dit eiland, vooral 's-nachts.
Toen we aankwamen hebben we onze tenten opgezet en zijn we lekker gaan zwemmen. De stranden waren echt fantastisch daar met palmbomen en helder blauw water. Een perfect eilandje om lekker even te chillen en wat minder te feesten, dachten we.....

Maar, er was ook een pub en heel veel jongeren dus.......

We hebben er echt een geweldige tijd gehad. Toen we aankwamen hebben we allemaal een hoedje gekocht die echt ons handelsmerk zijn geworden daar. We waren de Dutchies met die rare mutsies! We waren van plan maar twee dagjes te gaan maar uiteindelijk zijn we vijf dagen gebleven. We hebben veel australiers ontmoet, een duitser, een canadees en wat Engelsen die ons hier in Fremantle nog willen komen opzoeken. Eindelijk wat contacten gelegd dat vonden we vooral super. De Ozzies namen ons mee naar de pub en naar zee waar Piet en Mart met ze gesnorkeld hebben. Supermooie vissen gezien, een dolfijn en roggen!! Ook hebben we cavediving gedaan waarbij je je adem heel lang inhoudt en dan onder tunnelstelsels onder water doorzwemt. Dit was echt heel gaaf!
Verder wilden de Ozzies wel tegen ons voetballen, ze zouden ons wel ff inmaken. maar toen ze ons zagen hooghouden en schieten werden ze helemaal gek en bang en dus hebben we maar gemixte partijen gemaakt. Zo hebben we nog wat e-mailadressen gescored van mensen die in Perth wonen en ze willen ons allemaal nog wel een keer mee uitnemen. De laatste avond was het leukst toen hebben we met z'n allen een hele grote tafel gemaakt en met een man of twintig zitten lullen en gitaar spelen, zingen en een klein beetje bier drinken.

Een groot minpunt: Mart zijn wallet is gejat door een quokka, hij is nu de rijkste quokker op aarde met een wallet vol dolars en een dikke pinpas in zijn buidel. Maar even zonder gein het is dus wel echt klote want Mart is dus alles kwijt. Er wordt nu gewerkt aan een nieuwe pinpas dus het komt allemaal goed maar hij is wel zijn $250 kwijt aan een salmonella quokker.
SHIT, het geld vliegt en we gaan echt wat rustiger en bewuster uitgeven. Daarrom hebben we net een auto gekocht, nou ja Piet, Wout en Mart. Eigenlijk nog niet helemaal, we laten hem maandag nog keuren zodat we weten dat we geen kat in de zak kopen. Als dat goed is wordt hij van ons: een witte ford falcon stationwagen met airco en het is een automaat. Heel goed dus!!!!!!!!!
Natuurlijk doen we heel voorzichtig, bezorgde mensen, we drinken nooit onderweg, en gaan eerst de verkeersregels in australie goed bestuderen. We hebben goede afspraken gemaakt en lang nagedacht en gediscussieerd over of we het moesten doen, maar verhalen van andere backpackers gaven de doorslag en zo'n trip schijnt gewoon een once in a lifetime oppertunity te zijn en die willen we niet missen. Vertrouw ons! (Vooral bedoeld voor de drie bezorgde vaders en moeders.)
Dit was het dan eigenlijk weer zo'n beetje tot nu, jullie zijn weer helemaal bij. Hopelijk hebben jullie een leuke sinterklaas gehad allemaal. Wout zit met z,n nieuwe shirt die de goedheiligman hem had gegeven hier in het internet cafe. En Charlie X bedankt voor het prachtige gedicht. Blijf mailen, we vinden het stiekem toch wel heel leuk dingen van jullie te horen mensen!

Teun en Bennie hebben hun terugreis geregeld voor de 17e om een uur 's-ochtends. Nog even Eef! We hebben nog tien dagen om van ze te genieten en ze iets van Ozzy te laten zien met misschien dus onze nieuwe auto.

See y' all.

The boys.