26 december 2003

Hallo Nederland,

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie iets van ons gehoord hebben. Er is ondertussen dan ook een hoop gebeurd. Zoals velen van jullie waarschijnlijk al wel weten zijn we zo'n 30 km van Perth vandaan langs de weg komen te staan met een overhitte motor. Zo ongelooflijk goed bleek de auto dus niet te zijn. We hebben er, een tijdje langs de weg, om staan lachen tot de motor weer wat afgekoeld was. Op zich konden we er dus wel om lachen, helemaal toen we ons gingen voorstellen hoe gezellig Leon en/of Henk in zo'n situatie wel niet zouden zijn. Gaan wij er toch een stuk beter mee om vonden we. Keep on trusting your car is ons motto. We zijn naar een garage gereden in een dorpje genaamd Armadale. Een erg aardige monteur legde ons uit dat het de radiator was die schoongemaakt en/of vervangen moest worden. Dit alles was op maandag en we konden de auto woensdagochtend brengen en hij zou woensdagmiddag weer gefikst zijn.
Dus hebben we maar een camping opgezocht. We konden uit drie kiezen, maar de naam Lake view terrace sprak ons toch het meest aan. Dus daar rustig heen gereden omde motor koeltjes te houden. Ons tentje in een record tempo opgezet zonder buitentent en even onze medecampeerders opgezocht...... Ten eerste was onze buurman een gekke aboriginal die steeds bier aan ons kwam vragen en kwam vragen of we misschien wiet wilde kopen. We vonden hem eigenlijk best irritant maar we konden om hem lachen. Onze overbuurman was echt lache, helemaal gestoord vol tatoos en superasociaal! Hij heeft ons veel verteld over Australie en foto's laten zien van de "Nalibur", de plaats waar de woestijn de zee ontmoet, gaan wij ook doorheen rijden! Ondertussen snauwde hij zo nu en dan z,n dikke getatoeerde vrouw af. Eigenlijk waren we omringd door dit soort voor ons vreemde mensen. Dinsdag hebben onze overbuurman en wat andere vrienden van hem, ons meegenomen naar "the serpentine falls" een nationnal park. Er zat geen ranger bij de receptie dus dan mochten we wel gratis van Shane (de overbuurman). Hier was het echt geweldig en supermooi. We hebben van een waterval afgegleden alsof het een glijbaan was en zijn van een superhoge rots gesprongen! En we hebben de eerste kangaroes ontmoet en ze zelfs te eten gegeven. Dus Armadale: een hoop rare mensen en een hoop mooie dingen gezien!

Woensdag zijn we vroeg opgestaan en naar de garage gegaan, uiteindelijk heeft ons bakkie een radiator service en nieuwe accu van ons gekeregen voor de kerst. Bij elkaar een kleine 400$, maar ze rijdt weer als een treintje. De motor raakt totaal niet meer overhit, de radio doet het eindelijk en de trip was echt supermooi. Honderden km zonder civilisation en prachtige landschappen en beesten, vooral veel kangaroes. We waren echt very impressed en zien er naar uit meer te gaan cruisen, bijv door de Nalibur.
We zijn nu beland in Albany. Helemaal in het zuiden en al een klein stukje richting oosten. We hebben ook nog een nachtje in Denmark op een camping geslapen, gratis, maar daar was niet zo heel veel aan. Wel supermooie woeste rotsstranden met woeste zee gezien. Gisteren hier aangekomen in een lege dooie stad op eerste kerstdag. Dit schijnt de slechste dag van het jaar te zijn om te reizen hier en we hebben mazzel gehad dat we nog deze jeugdherberg in konden, want die was eigenlijk ook dicht. Met kerst helemaal niets kunnen doen of zien, we hebben niet eens een kerstdinee gehad wohaa!
:(Vanochtend wel een lekker kerstontbijt gemaakt met eitjes, broodjes, croissantjes, koffie, sap en fruit. We zijn erachter dat het fruit plukken hier $13 tot $15 per uur verdient, wat ongeveer 8 Euro per uur is. Helemaal niet slecht dus en we zullen dan ook vrij snel naar Mount Barker vertrekken om te gaan werken. We hebben de "fruitplukman" al gesproken en als het goed is, kunnen we zo terecht.

Dit was het dan weer zo'n beetje, we hebben prachtige foto's, maar we kunnen ze nog niet opsturen. Moeten nog even goed uitzoeken hoe dat werkt. Veel plezier in jullie warme kleren, wij houden het nog wel even vol in onze korte broeken en hemdjes. Jullie horen binnenkort meer van ons.
Teun en Ben jullie hebben een hoop gemist en moeten zeker nog eens terug om te zien wat australie echt is. Houw jullie taai in de kou, hetzelfde natuurlijk voor onze brother Bartus, we missen je! Lange teun en Roy natuurlijk hetzelfde!
Prettige kerstdagen voor iedereen van....

The boys downunder.