5 februari 2004

G'day Nederland,

Na gerealiseerd te hebben dat de laatste massamail al weer datteert vanuit Adelaide vonden we het wel weer eens tijd voor een nieuwe.
Dezelfde avond als die van het mailtje, dus de eerste dag in Adelaide, zijn we 's-avonds nog even het park ingegaan waar we tegen een groot openlucht cinema gebeuren aanliepen. Natuurlijk te krenterig en arm om te betalen, zijn we maar achter het hek gaan zitten vanwaar we de geweldige film "Finding Nemo" goed en vooral gratis konden volgen. Omringd door pubers van een jaar of 14/15 zijn we gaan zitten en natuurlijk waren wij, pubers van 18/19 binnen vijf minuten met deze jongens en meisjes aan het voetballen. Later een paar pilsen gehaald en eigenlijk heel de avond alleen maar zitten lullen met een aantal van de jongens. Gitaar er nog bij gehaald en wat gespeeld! Uiteindelijk helemaal niets van de film gevolgd en nadat we van alle kanten klaar waren met praten en Pieter nog een 14 jarig superirritant dronken meisje, ja ze beginnen steeds vroeger met drinken, van me af heb moeten slaan waren we inneens weer alleen over in het park. Aangezien we weer genoeg bier op hadden, dus te veel voor Mart om de rijden hebben we ons onderdak maar onder een boom in het park gezocht. We waren erg in ons element onder de boom en hebben heerlijk geslapen!
De volgende dag werden we wakker, hebben we ontbeten en daarna kwamen we weer een van de vijftienjarige jongens tegen, Dylan, die ons de hele dag een beetje heeft rondgeleid door de stad en ons meenam naar de botanic gardens en het strand van Glenelg een suburb van Adelaide. Nog steeds krijgen we wel eens e-mailtjes van verschillende van de jongens omdat ze allemaal super excited zijn over het feit dat er foto's van hen op internet komen en of we dus even de site willen doorgeven.
Vervolgens hebben we nog twee nachten hier en daar gratis geslapen in een klein parkje vlak naast een bedrijventerrein en in de bergen, Adelaid hills vanwaar je de stad supermooi kon zien liggen. We waren trouwens erg onder de indruk van de grote stad en het chaotische verkeer waar we zelf ook deel van uit maakten, wat het misschien nog wel meer chaotisch maakte..... Maak je geen zorgen moeders die nu opspringen uit hun stoel, Mart is een uitstekende chauffeur, zelfs in de grote steden op een paar kleine botsingen na......
Vervolgens zijn we na die twee nachten terug gegaan naar Glenelg, de suburb met het strand en gewoon een klein stadje met een heleboel winkeltjes, eettentjes, pubs en mooie vrouwen. Perfecte plaats voor ons dus, als je zo blut bent als iets en dus nergens geld voor hebt. In Glenelg hebben we een nacht of zeven geslapen op een parkeerplaats waar je eigenlijk maar drie uur mocht parkeren, maar wij dus al die tijd full time stonden. 7x24 uur reken maar uit, zijn wij te lui voor, in ieder geval dus eigenlijk net iets te lang volgens de wettelijke regels van de parkeerplaats. We hebben een nieuwe manier gevonden van in de auto slapen wat het een heel stuk comfortabeler maakt. Op de komende foto's kunnen jullie wel zien hoe we er bij lagen! Elke dag naar het strand en gezocht naar werk. Eigenlijk was het plan om niet zo lang in Glenelg te blijven maar door een klein ongelukje wat betreft Pieter's portemonnee die hij verloren is op de wc omdat hij weg liep in een serieus gesprek met poeppartner Wouter en zo pardoes z,n portemonnee heeft laten liggen! Foetsie! Dit was de tweede dag waardoor we noodgedwongen waren om daar (en daar is in dit geval niet de wc) te blijven om te wachten op een nieuwe pinpas en alle aangifte zaken te regelen etc. blablabla! En andere kleine bijkomstige reden voor ons lange verblijf was dat er in Glenelg net een filmfestival bezig was waar elke avond gratis films werden gedraaid op een heel groot scherm buiten op een grasveld. Elke avond sjokte we met onze slaapzakken en kussens, onderweg raar aangekeken en na een paar dagen zelfs herkend, naar het grasveld waar we films hebben gezien zoals Toy Story, alhoewel we deze niet hebben afgezien, Usual suspect, Minority report, en nog een paar goede krakers!
Op het strand hebben we nog Lino en Vince ontmoet twee Italiaanse Australiers, geemigreerd dus, die helemaal voetbal gek waren. Dus Wout en Piet konden het wel met ze vinden en hebben ze natuurlijk effe ingemaakt met een potje voetbal op het strand en dat terwijl zij maar twee klassen onder het eredivisieniveau van hier voetballen. Niet dat dat heel veel voorstelt maar toch, staat wel stoer! Toch?! WIJ ZIJN DOL!!!
26 Januari, Australie dag, zijn we naar de pub gegaan in Glenelg waar we ook Lino en Vince en nog wat vrienden van hen weer tegenkwamen. Zat ook nog een hele lache Schot bij die heel heftig praat! Zij komen trouwens allemaal uit Melbourne en we hebben telefoonnummers dus we kunnen ze nog opzoeken. Verder hebben we goed contact gekregen met onze buurman, degene die vlak naast ons parkeerplaatsje woont, hij kwam af entoe effe een praatje maken en was echt grappig!
Tenslotte hebben we ook nog werk gevonden door wat rond te bellen vanuit Glenelg en daarom zitten we nu in Shepparton vlak boven Melbourne, nou ja 179 km, maar dat is hier vlak bij!

Om hier te komen hebben we The Great Ocean Road moeten hitten die echt supermooi was. We hadden al gehoord dat het een van de mooiste wegen is van de hele wereld die in het rijtje staat van bijv. route 66! Het eerste stuk was redelijk saai maar daarna begon het: Eerst rijd je vlak langs de kust met rotspartijen waar de zee kei hard tegen op klapt (en met een kracht Charlie) en waar ook de twaalf apostelen zijn, dat zijn twaalf platachtige rotsen die in de zee bij elkaar staan, wel indrukwekkend en dat vonden ook de vele Jappaners die ons weer de oren van de kop af flitste met hun camera's. Rare jongens die....
Daarna kwam voor ons een hele nieuwe ervaring, we reden dwars door het regenwoud. We hadden er wel vaag iets van gehoord maar wisten niet dat er echt zo'n regenwoud was! Bedenk maar een tarzan film met lianen, gigantische varens meters hoog, beekjes, watervalletjes gewoon ongerept oerwoud!!! Hier kwam de ware bomofiel en exorbitionist weer naar boven in Mart die binnen no time weer z,n shirt uit trok en als een moderne Tarzan op nike sneakers door het woud sprong en rende op zoek naar Jane. We hebben gehoord dat er nog wel een Jane woont in Vlaardingen aan de Kethelweg dus misschien dat Mart daar nog wel even heen geslingerd komt!
Verder was de Great Ocean Road gewoon echt super en je komt echt non stop supermooie dingen tegen onderweg!! WEe hebben helaas niet echt veel foto's kunnen maken als beeldbewijs omdat we met onze lamme koppen weer waren vergeten batterijen te kopen voor de camera! Nu hebben we alleen foto's kunnen maken vanuit de auto via de accu!!

Na de Great ocean road zijn we in Melbourne aangekomen, en deze stad is echt gewoon nog doller dan Adelaide! Je voelt je echt klein als je zo'n gigantische stad binnen rijdt, wij vonden Adelaide en Perth al erg groot, Melbourne is nog vier keer zo groot en telt ook vier keer zo veel inwoners(een dikke vier miljoen). Alleen China town leek al zo groot als Den Bosch! Ook weer een lekkere 10$ all you can eat , volprop, pizza pasta place waar we ons dus ook lekker voor 10$ hebben volgepropt met verschillende pasta's en pizza's! Weer ergens gratis gepit en de volgende dag doorgereden naar Shepparton waar we nu dus zitten. Shepparton is nog best wel een groot plaatsje. Hier aangekomen zijn we naar ons uitzendbureau gegaan waar een jolige Italiaan ons uitlegde waar we moesten gaan werken. Door het slechte weer (het is hier nu al weer 35 graden en dus veel te heet om te werken) kunnen we pas zaterdag beginnen. We gaan weer fruit plukken maar deze keer wat hogerop op een ladder op zoek naar appels en peren. En we hebben er erg veel zin in!!!
Oh ja we zijn hier ook nog naar de bios geweest, The last Samurai met Tom Cruise, best aardig filmpje lullo's!!

Nou dat was ie weer geloof ik folks, we gaan op zoek naar onze werkplek om te kijken of we ons tentenkamp er alvast op kunnen zetten, omdat we erg erg erg krap bij kas komen te zitten nu! Maar verwacht ons nog niet terug, want dat zijn we voorlopig nog niet van plan! Ik ga mnu stoppen want ik kom erachter dat het internet hier veel te bloody duur is. Enjoy the weather daar doen wij dat ook!

Ajeto, voor mekaar en de groetjes van
The boys downunder

P.S Bedankt voor de (snelle) reacties op de wedstrijd van vorig mailtje.