20 juni 2004

G'day Nederland,

Hier op de valreep nog even een van de laatste massamailtjes in de bekende "boysdownunder series". Allereerst maar weer eens een keer excuses voor het feit dat het nu wel heel erg lang geduurd heeft sinds de laatste mail. Als ik het me goed herriner was de laatste mail vanuit Sydney, waar we nu nog steeds zitten. Met z,n drieen voor nog een paar laatste uurtjes, voordat Piet de bus naar Brisbane pakt, vanavond om half elf.
Na lang gezocht te hebben naar verschillende baantjes, een korte carriere voor Piet en Mart als schilderijenverkopers, voor Mart succesvol voor Piet totaal niet; (een schilderij in twee weken!! Lijkt verdomme het Nederlands elftal wel, slappe prestaties!) hebben we uiteindelijk drie verschillende banen gevonden hier in Bondi. Wout nog steeds furore makende in de schilderijenhandel, met zijn vlotte babbel en ontzettend artistieke baard, terwijl Mart in een Belgisch restaurant is gaan kitchenhanden en Piet in de meest hippe toko van heel Sydney, als je het ons vraagt, heel Australie! Ondertussen nog lekker in ons eigen huisje gewoond hier aan het strand. We hebben alle tijd genoeg verdiend om nog een hoop leuke dingen te kunnen doen, ook dankzij een gulle financiering van de familie Kloks, hardstikke bedankt en sorry dat we niet een persoonlijk bedankje hebben gestuurd, ontzettende eikels die we zijn. Leuke dingen zoals filmpjes kijken, biertjes pakken met al onze vrienden hier, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld, Ieren, Engelsen, Fransen, Spaanse, Schotse, Argentijnse (jawel we hebben Juan-Pe terug gezien) etc! Helaas hebben we nu ook weer niet zo'n berg geld gemaakt om er nog met z,n drieen op uit te gaan naar Queensland, erg jammer maar je weet dat het er toch een keer van komt dat je vast komt te zitten! Toch hebben we van niets dat we gedaan hebben ook maar een beetje spijt, een wijze uitspraak hier toepasselijk: people don't take trips, trips take people. En uiteindelijk, wonen en werken in een stad als Sydney is een superervaring geweest, die we nooit zullen vergeten.
Nu met nog een zielige anderhalve week in het vooruitzicht, beginnen Nederland en dus ook jullie allemaal daar erg dicht bij te komen. We hebben erg gemengde gevoelens, het is leuk iedereen weer te zien maar het liefst zouden we daarna gelijk weer terug vliegen. Klinkt misschien wat hard en het ligt totaal niet aan jullie maar helemaal aan Australie! We willen eigenlijk gewoon hier blijven en hebben het idee dat we nog veel te veel niet gezien en gedaan hebben. Maarja even studeren, aan de toekomst werken en dan daarna gauw weer opzouten om de oostkust eens goed te bereizen!
Voor nu blijven Mart en Wout nog even werken en zullen volgende week maandag naar Perth vliegen met z,n tweeen vanuit Sydney, een afsluiting in een backpacker in Kings cross, het walhalla voor uitgaansbeesten, wat zij er dan moeten?????. Piet gaat zoals gezegd nog even een bus in om te kijken hoe het eruit ziet tussen Sydney en Brisbane, waarna hij ook maandag vanuit Brisbane naar Perth vliegt. In Perth meeten we weer up om woensdag weer terug te vliegen naar Nederland!
Dan nog even, Mart heeft de Australian idol, Guy, Wouter look alike, de hand geschud toen die kwam eten bij zijn restaurant, Piet heeft een woordje gehad met de winnaar van Australian popstars live toen die een bakkie kwam doen in de hippe toko en we hebben Chopper gezien, oren eraf gechopped en al!! Dan zijn we hard aan het proberen de auto te verkopen, overal hangen advertenties en we hebben al en misschien wel geinteresseerde potentiele koper! Wil het niet lukken gaan Mart en Wout hem er voor een spotprijsje uit knallen om Sjaak de registratie kosten in ieder geval terug te kunnen betalen.
Voor de rest nog vrij weinig te melden, het is nogal lastig om achter de computer te gaan zitten en eens even op te schrijven wat we de laatste twee maanden zoal meegemaakt hebben terwijl we hier woonden in Sydney! Hopeloos dus ik stop er gewoon mee, de verhalen zullen met de tijd wel verteld worden!
Gisterenavond laatste avond in Sydney uitgegaan met z,n drieen samen met Clucky, Juan-Pe, Lee, Anthony (Ierse vrienden) en Tom. Voetbal gekeken in de pub om vijf uur 's-nachts om toe te zien hoe Nederland zichzelf weer eens volledig voor schut zet. Hoe konden ze dit nou weggeven!!? Wil er niet meer woorden aan vuil maken! Toen trokken vanochtend ineens Simon en Steve nog even aan de bel, die terug waren van een zeven weekse trip naar het noorden. Ze vliegen woensdag naar Bali om nog een maandje in Indonesie door te brengen om daarna ook weer naar huis te gaan. Juan-Pe is naar New zealand en vliegt over tien dagen terug naar Argentinie, Tom is terug naar Thailand om daarna weer naar Engeland terug te gaan, dus gelukkig zijn we niet de enige die weg gaan! Dat maakt het gevoel een stuk beter, laat je niet zoveel achter.
Nou ik ga stoppen, over vier uur gaat mijn bus, we zullen nog een laatste mailtje sturen vanuit Perth en dan doen we het boek dicht.
Een goede vaderdag voor alle vaders en tot over anderhalve week mensen!

Een van de laatse groeten van

The boys downunder......