English
Inhomogene Phase Field stromingsmethode
Joost van Zwieten
Dagelijks begeleider: Martin van Gijzen

Plaats van afstuderen:
Culgi
Postbus 52
2300 AG Leiden

start van afstuderen: februari 2010

In mei 2010 is de scriptie verschenen en een presentatie gegeven. De afstudeeropdracht is in mei 2011 afgerond met het schrijven van het afstudeerverslag en het geven van de afstudeervoordracht.

Huidige adresgegevens etc. zijn te vinden op onze alumnipagina.

Korte omschrijving van de afstudeeropdracht:

Culgi BV wil samenwerking opstarten op het gebied van geavanceerde numerieke lineaire algebra solvers voor toepassing op gradient gebaseerde inhomogene Phase Field stromingsmethode modellen.

De inhomogene Phase Field stromingsmethode moet in staat zijn om gradient gebaseerde multifase mechanische modellen op te lossen, waarbij sterke contrasten optreden en niet-periodieke randvoorwaarden gebruikt worden. Zulke modellen worden onder andere gebruikt in de context van de mesoscopische stabiliteit van samengestelde polymeren. Gewenste toepassingen zijn het inhomogene fluctuerende Stokes model en het inhomogene Elastostatische model.

Van de student wordt verwacht dat hij/zij geschikte algoritmen voorstelt, implementeert en test. Punten die aan de orde zullen komen zijn:
We zoeken studenten met een sterke ambitie, met excellente communicatieve vaardigheden en wil samenwerken in een internationaal multidisciplinear team. Kennis van C++, scripting languages (tcl, python) en parallel rekenen is gewenst.

Culgi BV is een internationaal bedrijf dat werkt aan computational chemistry met vestigingen in Nederland (Leiden), China en USA. De student zal werken bij de Leidse vestiging.

Computational chemical methoden verschillen in schaal van quantum en moleculaire (nano) tot mesoscopisch (microns). Toepassingen zijn erg divers, varierend van speciale chemicalien voor enhanced oil recovery, tot het modeleren van verbeterde milieu-vriendelijke schoonmaakmiddelen, tot het voorstellen van protocollen voor het maken van enhanced drug delivery systemen.

Culgi BV werkt samen met universiteiten, Grote Technologische Instuten en grote chemische, pharmaceutische en olie industrieen in de USA, Europe en China en is betrokken bij verschillende Europese en Nederlandse onderzoeksprojecten.

           

Contact informatie: Kees Vuik

Terug naar de home page of de afstudeerpagina van Kees Vuik